Het bedrijf

Loon- en verhuurbedrijf Melse Maljaars, gevestigd in het Zeeuwse Aagtekerke bestaat zoals de naam al doet vermoeden, uit verschillende bedrijfstakken. Een tak agrarisch loonwerk, een verhuurbedrijf van grondverzetmachines en een tak die zich bezighoudt met straat- en groenonderhoud. Ruim 90 jaar geleden is het bedrijf opgestart met slechts enkele machines. Door de toegenomen mechanisatie en specialisatie in de landbouw en het grondverzet is zowel het machinepark als het aantal personeelsleden langzamerhand uitgebreid. Momenteel zijn er zo'n 35 mensen vast werkzaam binnen ons bedrijf.

Met het huidige machinepark van rupskranen, mobiele kranen, mini- en midigravers, shovels, schrankladers, levelers, knijperauto's, gronddumpers, rupsdumpers en allerlei andere aanverwante machines proberen we in de behoefte van vele klanten te voorzien. Dit zijn onder andere aannemers in de grond-, weg- en waterbouw, gemeentes, waterschappen, hoveniers, bouwbedrijven en particulieren. 

 

Een item in het grondverzet waar de afgelopen jaren flink in is geïnvesteerd is het werken met GPS. Vijf rupskranen, drie wielkranen, drie laadschoppen met levelers en twee schranklader met levelers kunnen er reeds mee werken. Voor het meten en uitzetten en het maken van 3D-tekeningen beschikken we over een landmeetkundige apparatuur en programmatuur.


De machines voor straat- en groenonderhoud staan ook voor u gereed. We hebben perfecte machines voor zowel het onkruid borstelen als het heggenknippen. Voor het opruimen en afvoeren van het afval kunt u ook bij ons terecht.

Het grootste deel van de groeneruimte op Walcheren wordt nog steeds opgevuld door de landbouw. De cyclus van zaaien, gewasverzorgen, oogsten en grondbewerken voeren we jaarlijks rond Aagtekerke uit met de modernste machines.

 

Verder op deze website kunt u meer informatie vinden over de diensten die Melse Maljaars verleent en de machines die hieraan te pas komen.